Cochon Bleu | Cajun | Folk | Americana | Groningen
  • Instagram - Black Circle
  • Spotify - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Vanuit onze afzonderlijke zachtblauwe torentjes spelen we alle vier hetzelfde lied, nemen het op, waarna we het samenvoegen en als videoclip posten. En dat blijven we doen zolang de afzondering duurt. We hopen elkaar gauw weer te zien, maar zolang dat niet kan, zijn we Cochon Bleu en Quarantaine!

Nieuwste update - Acadian Two Step

25 mei 2020 - deel 7

Je spendeert wel veel meer tijd in de keuken tijdens zo’n Corona-crisis. En dan ligt oneigenlijk gebruik van keukengerei op de loer. Vooral als het, zoals hier, gaat om 4 muzikanten met rugzakjes. Bak nu op deze plek zelf je eigen woordgrap met gebruikmaking van de term PANdemie. De beste 16 krijgen één van de kapotte spatels van drummer De Droeze opgestuurd!

29 april 2020

Deel 6 - Perdu

Een eerste wandeling na weken thuis zitten. Dat is een recept voor ongelukken. In het geval van de Cochons tenminste. Perdu. Verdwaald dus!

17 april 2020

Deel 4 - Relooké

Dat wordt thuisblijven, deze meivakantie. Hm. Voordeel is wel dat je in je hoofd d’r elke vakantie van kan maken die je wilt. Dus waarom niet… Een wintersport in Portugal, Mozambique of Brazilië? Mocht je daarbij je huisgenoten een compliment willen geven: ‘Que lindo fato de esqui’ is een goeie. (‘Wat een mooi skipak!’)

27 maart 2020

Deel 2 - Dear Doctor (Jagger/Richards)

Een groot evenement wat niet doorgaat. De dokter die d’r bij moet komen. The Rolling Stones hadden duidelijk voorspellende gaven toen ze ‘Dear Doctor’ schreven

29 april 2020

Deel 5 - Abandonné

In week 5 van de quarantaine zijn de Cochons wel een beetje hun cachet kwijt. Afspreken met de kapper en de tandarts is moeilijk, moeilijk. En met moeder de vrouw d'r vandoor kunnen we de schone schijn niet meer ophouden.

Ayez pitié!

7 april 2020

Deel 3 - Sel Ammoniac

Opvallend kenmerk van thuiswerken: Niemand zegt iets van je vreetbuien. Onze zwakheid is drop. Hier en in Skandinavië geliefd, maar verder onbegrepen. Wij leggen het uit voor de rest van de wereld. Salmiak, Salmiakki, Salty liquorice, Sel Ammoniac. In zwart-wit, natuurlijk.

22 maart 2020

Deel 1 - Lance Meg Waltz

Een snelle wals over eenzaamheid. In de versie van Cochon Bleu barstend van de energie die je krijgt als je maar lang genoeg huisarrest hebt. ‘Cabin Fever’, noemen de Engelsen het. Enjoy!